NE MORATE IH VIŠE KUPOVATI, JER IH SAD MOŽETE SPREMITI SAMI: NAJBOLJI KUVANI ĐEVRECI KOJE ĆETE PROBATI (RECEPT)…



SASTOJCI:

800 g brašna,

200 ml svežeg mleka,

200 ml vode,

20 g kvasca,

50 ml ulja,

kašika soli,






kašika šećera.

Za kuvanje đevreka:

2 l vode,

5 kašičica sode bikarbone,

2 kašičice soli



Za posipanje:

Susam, lan, mak, kim, ili miks po vašoj želji.

PRIPREMA:

U vanglu sipajte deo brašna, pa kvasac izmrvite u udubljenje u brašnu, bez prethodnog razmućivanja.

Sipajte mlaku vodu i mleko u udubljenje, dodajte ulje, so i šećer. Postepeno dodajte i drugi deo brašna.

Umesite meko i elastično testo i odmah ga podelite na 10-11 jednakih loptica.

Svaku lopticu namažite uljem i poređajte na radnu površinu. Pokrijte najlonom i loptice ostavite da odstoje 15 minuta.






Za to vreme u šerpu sipajte vodu, sodu i so, kad provri gotova je za kuvanje đevreka.

POPULARNO: ZABORAVITE POHOVANE TIKVICE: HIT TIKVICE U RERNI SA SIROM, BEZ ULJA
Uzmite loptu, isecite je na dva jednaka dela i od svakog dela razvucite dugi fitilj debljine oko jedan centimetar.

Takođe uradite i sa drugim delom. Nakon toga uvijte dva fitilja u jedan, oblikujte đevrek, učvtstite ga lepo da se ne odvije u šerpi.

Stavite pripremljen đevrek u vrelu vodu i nakon 20-30 sekundi ga izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Pospite ga semenkama.

Na isti način u radite i sa ostalim lopticama. Ovako pripremljene đevreke pecitena 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

UH, KAKVE GRUDI! Lepa Brena se slikala GOLA i šokirala fanove! (FOTO)

Mercedesov Sprinter nazvan The Presidential ima toalet i kuhinju