SAVRŠEN BIFTEK
Sastojci:
2 bifteka,
malo vode,
1 kašika ulja,
40 g maslaca,
peršun,
biber, so.
Priprema:
Pospite bifteke biberom i premažite ih uljem s obje strane. Ostavite da odstoje oko 1 minutu.
Ugrijte ulje u tavi i propržite meso ravnomjerno sa svih strana.
Sipajte vodu i ostavite da se dinstaju oko 4 minute na tihoj vatri.
Prebacite bifteke u ugrijane tanjire.
Posolite sok u tavi ostavite dok se ne dobije gustina sirupa. Skinite s vatre, dodajte komadić maslaca i vratite ponovo na vatru – neka se maslac rastopi i zgusne sos. Dodajte peršun u sos i prelijte bifteke. Servirajte ih odmah.
Ugrijte ulje u tavi i propržite meso ravnomjerno sa svih strana.
Sipajte vodu i ostavite da se dinstaju oko 4 minute na tihoj vatri.
Prebacite bifteke u ugrijane tanjire.
Posolite sok u tavi ostavite dok se ne dobije gustina sirupa. Skinite s vatre, dodajte komadić maslaca i vratite ponovo na vatru – neka se maslac rastopi i zgusne sos. Dodajte peršun u sos i prelijte bifteke. Servirajte ih odmah.
Primjedbe
Objavi komentar