SAVRŠEN BIFTEK



Sastojci:
2 bifteka,






malo vode,
1 kašika ulja,
40 g maslaca,
peršun,
biber, so.
Priprema:






Pospite bifteke biberom i premažite ih uljem s obje strane. Ostavite da odstoje oko 1 minutu.
Ugrijte ulje u tavi i propržite meso ravnomjerno sa svih strana.
Sipajte vodu i ostavite da se dinstaju oko 4 minute na tihoj vatri.
Prebacite bifteke u ugrijane tanjire.
Posolite sok u tavi ostavite dok se ne dobije gustina sirupa. Skinite s vatre, dodajte komadić maslaca i vratite ponovo na vatru – neka se maslac rastopi i zgusne sos. Dodajte peršun u sos i prelijte bifteke. Servirajte ih odmah.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ISPOVEST: Ne znam kako da izgubim nevinost…

Nisam ni primetila da smo se zaustavili,podigao mi je glavu i dalje me drzao za kosu,poljubio me strasno i rekao ..

Prosinečki: Momci su odigrali odlično, ginuli su na terenu i pobijedili jaku Austriju

Djevojka Cristiana Ronalda Georgina Rodríguez zablistala u Veneciji