PATIŠPANJ – PRAVI BOSANSKI KOLAČ! Jeftin i pravo ukusan!



KUHINJA
PATIŠPANJ – PRAVI BOSANSKI KOLAČ! Jeftin i pravo ukusan!
May 14, 2018 - by admin - Leave a Comment



Sastojci:
-10 žlica brašna
-10 žlica šećera
-10 kom jaja

Za agdu:







-1,3 l vod
-kesica vanilin šećera
-800 g kristal šećera

Priprema:
Jaja umutite dobro sa šećerom. Umiješajte postepeno žlicu po žlicu brašno. Izlijte u dublji kalup i uključite rernu da se grije na 250 stepeni i onda smanjite na 200 stepeni pa stavite da se peče na minutu dok ne porumeni i odozgo se ufati korica.







Onda smanjite na 150 stepeni i nek se sat vremena pče. Povremeno provjeravajte, a još malo smanjite ako je prejako.

Pritisnite blago rukom, dobro je ako se vraća. Prokuhajte vodu sa vanilin i kristal šećerom, ohladite i agdu i kolač i tek onda zalijte.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ŽIVOJINOVIĆI STALNO PUTUJU: Jamajka im prijala, stigli i u Pariz

Probali smo najbolju jablaničku janjetinu i saznali u čemu je njena tajna

UPS! Mariji Šerifović sevnule BRADAVICE (FOTO)

NIJE MOGLA DUGO DA OSTANE ANONIMNA: Evo ko je djevojka u Slobinom zagrljaju!

Ljudi koji piju čaj su navodno kreativniji i imaju bujniju maštu!