Čokoladna torta sa višnjama
Sastojci
Za kore:
-6 jaja
-10 kasika secera (kristal)
-10 kasika brasno
-1 prasak za pecivo
-100gr cokolade crne za kuhanje
-50gr putera/maslaca
Ganas krema 1:
-750ml slatke pavlake
-400gr cokolade crne za kuhanje
-50gr putera/maslaca
Krema 2:
-250ml slatke pavlake
-2-3 kasike ganas kreme 1
-1 rum šećer
Krema od visanja :
-500gr visnje
-500ml+100ml vode
-7 kasika sećera ( kristal)
-2 puding vanilija
-3 kasike slatko od visanja [moze i ne mora]
Priprema
Za kore pandispanj ja pecem u kalupu 20x33cm i hladno kanapom rezem na tri lista. Umutimo jaja sa secerom dok se secer rastopi a zatim dodajemo brasno,prasak za pecivo i rastopljenu cokoladu sa puterom[ rastopljenu i malo rashladjenu] Izlijemo u kalup oblozen papirom i pecemo u zagrejanoj rerni oko 25min na 180c. Peceni pandispanj prevrnemo na kuhinjsku krpu i hladno rezemo na tri lista-kore.
Ganas krema;
Ugrejemo slatku pavlaku i kad pocne da vri sklonimo sa strane, dodamo izlomljenu cokoladu i puter pa mesamo da se lepo sjedini. Ostavimo na hladno.
Za drugu kremu umutimo slatku pavlaku, dodamo 2 -3 kasike ganas kreme i po zelji Rum secer ili rum.
Fil od visanja:
Stavimo visnje,vodu i secer da se kuvaju oko 4-5min a zatim dodamo puding razmucen u malo vode i skuvamo kremu .Sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi. Ja sam koristila i slatko od visanja pa sam visnje odvojila a tecnost proredila vodom ,ugrejala pa ovim sirupom nakapala kore. Kore mozete nakapati sokom ili sirupom po ukusu.
Slaganje torte:
Na tacnu stavimo prvu koru, nakapamo sirupom, premazemo 1/3 ganas kreme,nanosimo 1/2 kreme od visanja i visnje od slatka.Preko kreme od visanja mazemo 1/2 umucene pavlake odnosno kremom2. Postupak ponavljamo a posle trece kore celu tortu premazemo ganas kremom.
Ja sam tortu samo posula seckanim orasima i lesnjacima a vi dekorisete po vasem ukusu.
Posluživanje
Dobro rashladjena, uz kaficu ili po ukusu! Dobar apetit!
Primjedbe
Objavi komentar