PREKRASNA KARAMEL TORTA, EXTRA UKUSA, A PRIPREMA SE VEOMA JEDNOSTAVNO!
KUHINJA
PREKRASNA KARAMEL TORTA, EXTRA UKUSA, A PRIPREMA SE VEOMA JEDNOSTAVNO!
May 14, 2018 - by admin - Leave a Comment
Sastojci
Biskvit
-11 bjelanjaka
-11 žlica šećera
-3 žlice krušnih mrvica
-20 dkg mljevenih oraha
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
Premaz za biskvit opcija 1
-20 dkg bombona lješnjak karamela
-2 žlice mlijeka po potrebi dodati još
Premaz za biskvit opcija 2
-20 dkg nutele
Fil
-11 žumanjaka
-11 žlica šećera
-3 žlice gustina
-2 dcl mlijeka
-20 dkg tamne čokolade
-1 margarin ili putar /25 dkg /
Priprema
Biskvit
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola. Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinirati 1 i 2.
Fil
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.
Dobar tek !
Posluživanje
Nisam kolač pravila ali u receptu piše da za premaz možete koristiti opciju 1 ili opciju 2 prema vašoj želji ili možete kombinirati 1 i 2 opciju. Opcija 2 je jednostavnija za napraviti 🙂
PREKRASNA KARAMEL TORTA, EXTRA UKUSA, A PRIPREMA SE VEOMA JEDNOSTAVNO!
May 14, 2018 - by admin - Leave a Comment
Sastojci
Biskvit
-11 bjelanjaka
-11 žlica šećera
-3 žlice krušnih mrvica
-20 dkg mljevenih oraha
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
Premaz za biskvit opcija 1
-20 dkg bombona lješnjak karamela
-2 žlice mlijeka po potrebi dodati još
Premaz za biskvit opcija 2
-20 dkg nutele
Fil
-11 žumanjaka
-11 žlica šećera
-3 žlice gustina
-2 dcl mlijeka
-20 dkg tamne čokolade
-1 margarin ili putar /25 dkg /
Priprema
Biskvit
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola. Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinirati 1 i 2.
Fil
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.
Dobar tek !
Posluživanje
Nisam kolač pravila ali u receptu piše da za premaz možete koristiti opciju 1 ili opciju 2 prema vašoj želji ili možete kombinirati 1 i 2 opciju. Opcija 2 je jednostavnija za napraviti 🙂
Primjedbe
Objavi komentar