Kus-kus knedle Preskoči na glavni sadržaj

Kus-kus knedle



AVG 30,2018 / BY  / DEZERTI
Sastojci:
1 šolja kus-kusa,
2 šolje vode,
0,5 šolje brašna,
so,
trešnje,
po želji prezle,
sjemenke lana,
maslac,
slatko vrhnje ili javorov sirup za prelivanje.
Priprema:
  1. U vodu dodati prstohvat soli te kad prokuha sipati kuskus, isključiti ringlu i ostaviti da se potpuno ohladi.
  2. Potom u ohlađenu smjesu dodati brašno.
  3. Svježe trešnje očistiti od košpica.
  4. Od pripremljene smjese oblikovati knedle u čiju ćete sredinu staviti po jednu trešnju, pa ih kuhati u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. To je znak da su knedle kuhane.
  5. Gotove knedle uvaljati u ranije upržene prezle i sjemenke lana s maslacem i ostaviti da se malo prohlade.
  6. Prije serviranja knedle preliti umućenim slatkim vrhnjem ili javorovim sirupom.









Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SNEŽNA KRALJICA, TORTA NAD TORTAMA: SLATKIŠ KOJI SA PRAVOM NOSI OVO IME

ŽIVOJINOVIĆI STALNO PUTUJU: Jamajka im prijala, stigli i u Pariz

Probali smo najbolju jablaničku janjetinu i saznali u čemu je njena tajna

KATARINA GRUJIĆ PONOSNO ISTAKLA DEKOLTE: Nestašna haljina joj nije smetala

NIJE MOGLA DUGO DA OSTANE ANONIMNA: Evo ko je djevojka u Slobinom zagrljaju!