Kus-kus knedle
Sastojci:
1 šolja kus-kusa,
2 šolje vode,
0,5 šolje brašna,
so,
trešnje,
po želji prezle,
sjemenke lana,
maslac,
slatko vrhnje ili javorov sirup za prelivanje.
Priprema:
- U vodu dodati prstohvat soli te kad prokuha sipati kuskus, isključiti ringlu i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Potom u ohlađenu smjesu dodati brašno.
- Svježe trešnje očistiti od košpica.
- Od pripremljene smjese oblikovati knedle u čiju ćete sredinu staviti po jednu trešnju, pa ih kuhati u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. To je znak da su knedle kuhane.
- Gotove knedle uvaljati u ranije upržene prezle i sjemenke lana s maslacem i ostaviti da se malo prohlade.
- Prije serviranja knedle preliti umućenim slatkim vrhnjem ili javorovim sirupom.
Primjedbe
Objavi komentar