Hrana koju vegani i vegetarijanci mogu bez problema koristiti kao odličnu zamjenu za meso
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U nastavku donosimo neke ideje za vegetarijanske i veganske obroke, na osnovu čega možete napraviti ukusna jela u kojima ćete uživati.
Gljive
Prilično je popularno koristiti gljive, kao zamjenu za hamburger. Mljevene gljive pružaju mesnatu teksturu i zemljast miris. Zbog toga ne oklijevajte koristiti gljive kao odličnu zamjenu za meso.
Patlidžan
Patlidžan slično kao i gljive ima mesnatu teksturu i primamljiv ukus. Ovo povrće može s epripremiti na više načina, od pečenja do prženja ili čak i punjenja.
Tofu
Tofu, najviše podsjeća na piletinu, čija je osnova soja. Tofu je prilagodljiv različitim ukusima, stoga ga možete koristiti u raznim kombinacijama.
Seitan
Seitan ili vegetarijansko bijelo meso je protein zasnovan na pšenici je odlična opcija slična ukusu piletine. Sličan je tofuu.
Leća
Koristite leću, mahunarku koja teksturom i visokim procentom proteina odlično mijenja mljevenu govedinu u mnogim receptima. Leću možete pronaći u raznim bojama, a možete je kupiti svježu ili konzerviranu.
Grah
Slično kao leća i grah je odlična zamjena za govedinu u mnigim receptima. Samo pola čaše hraha sadrži 8 grama proteina i osam grama vlakana. Hrah možete iskoristiti za nekoliko vrsta hrane.
Tempeh
Tempeh je protein zasnovan na soji i sličan je tofuu.Potječe iz Indonezije. Koristi se kao odlična zamjena za ribu, ali obično ima čvršću teksturu, tamnije je boje. Sadrži sve esencijalne aminokiseline tako da je odličan izvor vegetarijanskih proteina te isporučuje probiotike. Tempeh j eodličan i na roštilju.
Karfiol
Karfiol je također povrće bogato proteinima koje može zamijeniti određenu vrstu hrane. Vegani često koriste karfiol u salati, a također mijenja i piletinu.
U nastavku donosimo neke ideje za vegetarijanske i veganske obroke, na osnovu čega možete napraviti ukusna jela u kojima ćete uživati.
Gljive
Prilično je popularno koristiti gljive, kao zamjenu za hamburger. Mljevene gljive pružaju mesnatu teksturu i zemljast miris. Zbog toga ne oklijevajte koristiti gljive kao odličnu zamjenu za meso.
Patlidžan
Patlidžan slično kao i gljive ima mesnatu teksturu i primamljiv ukus. Ovo povrće može s epripremiti na više načina, od pečenja do prženja ili čak i punjenja.
Tofu
Tofu, najviše podsjeća na piletinu, čija je osnova soja. Tofu je prilagodljiv različitim ukusima, stoga ga možete koristiti u raznim kombinacijama.
Seitan
Seitan ili vegetarijansko bijelo meso je protein zasnovan na pšenici je odlična opcija slična ukusu piletine. Sličan je tofuu.
Leća
Koristite leću, mahunarku koja teksturom i visokim procentom proteina odlično mijenja mljevenu govedinu u mnogim receptima. Leću možete pronaći u raznim bojama, a možete je kupiti svježu ili konzerviranu.
Grah
Slično kao leća i grah je odlična zamjena za govedinu u mnigim receptima. Samo pola čaše hraha sadrži 8 grama proteina
Vegeterijanska hrana ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući niži holesterol, niži krvni pritisak i slično. Ipak, ukoliko želite da jedete izbalansirane obroke i u svoje tijelo unosite ključne hranjive materije veganska i vegetarijanska hrana ima i nedostatke, odnosno nedostatak vitamina ili željeza, koje je potrebno vašem organizmu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U nastavku donosimo neke ideje za vegetarijanske i veganske obroke, na osnovu čega možete napraviti ukusna jela u kojima ćete uživati.
Gljive
Prilično je popularno koristiti gljive, kao zamjenu za hamburger. Mljevene gljive pružaju mesnatu teksturu i zemljast miris. Zbog toga ne oklijevajte koristiti gljive kao odličnu zamjenu za meso.
Patlidžan
Patlidžan slično kao i gljive ima mesnatu teksturu i primamljiv ukus. Ovo povrće može s epripremiti na više načina, od pečenja do prženja ili čak i punjenja.
Tofu
Tofu, najviše podsjeća na piletinu, čija je osnova soja. Tofu je prilagodljiv različitim ukusima, stoga ga možete koristiti u raznim kombinacijama.
Seitan
Seitan ili vegetarijansko bijelo meso je protein zasnovan na pšenici je odlična opcija slična ukusu piletine. Sličan je tofuu.
Leća
Koristite leću, mahunarku koja teksturom i visokim procentom proteina odlično mijenja mljevenu govedinu u mnogim receptima. Leću možete pronaći u raznim bojama, a možete je kupiti svježu ili konzerviranu.
Grah
Slično kao leća i grah je odlična zamjena za govedinu u mnigim receptima. Samo pola čaše hraha sadrži 8 grama proteina i osam grama vlakana. Hrah možete iskoristiti za nekoliko vrsta hrane.
Tempeh
Tempeh je protein zasnovan na soji i sličan je tofuu.Potječe iz Indonezije. Koristi se kao odlična zamjena za ribu, ali obično ima čvršću teksturu, tamnije je boje. Sadrži sve esencijalne aminokiseline tako da je odličan izvor vegetarijanskih proteina te isporučuje probiotike. Tempeh j eodličan i na roštilju.
Karfiol
Karfiol je također povrće bogato proteinima koje može zamijeniti određenu vrstu hrane. Vegani često koriste karfiol u salati, a također mijenja i piletinu.
i osam grama vlakana. Hrah možete iskoristiti za nekoliko vrsta hrane.
Tempeh
Tempeh je protein zasnovan na soji i sličan je tofuu.Potječe iz Indonezije. Koristi se kao odlična zamjena za ribu, ali obično ima čvršću teksturu, tamnije je boje. Sadrži sve esencijalne aminokiseline tako da je odličan izvor vegetarijanskih proteina te isporučuje probiotike. Tempeh j eodličan i na roštilju.
Karfiol
Karfiol je također povrće bogato proteinima koje može zamijeniti određenu vrstu hrane. Vegani često koriste karfiol u salati, a također mijenja i piletinu.
Gljive
Prilično je popularno koristiti gljive, kao zamjenu za hamburger. Mljevene gljive pružaju mesnatu teksturu i zemljast miris. Zbog toga ne oklijevajte koristiti gljive kao odličnu zamjenu za meso.
Patlidžan
Patlidžan slično kao i gljive ima mesnatu teksturu i primamljiv ukus. Ovo povrće može s epripremiti na više načina, od pečenja do prženja ili čak i punjenja.
Tofu
Tofu, najviše podsjeća na piletinu, čija je osnova soja. Tofu je prilagodljiv različitim ukusima, stoga ga možete koristiti u raznim kombinacijama.
Seitan
Seitan ili vegetarijansko bijelo meso je protein zasnovan na pšenici je odlična opcija slična ukusu piletine. Sličan je tofuu.
Leća
Koristite leću, mahunarku koja teksturom i visokim procentom proteina odlično mijenja mljevenu govedinu u mnogim receptima. Leću možete pronaći u raznim bojama, a možete je kupiti svježu ili konzerviranu.
Grah
Slično kao leća i grah je odlična zamjena za govedinu u mnigim receptima. Samo pola čaše hraha sadrži 8 grama proteina
Vegeterijanska hrana ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući niži holesterol, niži krvni pritisak i slično. Ipak, ukoliko želite da jedete izbalansirane obroke i u svoje tijelo unosite ključne hranjive materije veganska i vegetarijanska hrana ima i nedostatke, odnosno nedostatak vitamina ili željeza, koje je potrebno vašem organizmu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U nastavku donosimo neke ideje za vegetarijanske i veganske obroke, na osnovu čega možete napraviti ukusna jela u kojima ćete uživati.
Gljive
Prilično je popularno koristiti gljive, kao zamjenu za hamburger. Mljevene gljive pružaju mesnatu teksturu i zemljast miris. Zbog toga ne oklijevajte koristiti gljive kao odličnu zamjenu za meso.
Patlidžan
Patlidžan slično kao i gljive ima mesnatu teksturu i primamljiv ukus. Ovo povrće može s epripremiti na više načina, od pečenja do prženja ili čak i punjenja.
Tofu
Tofu, najviše podsjeća na piletinu, čija je osnova soja. Tofu je prilagodljiv različitim ukusima, stoga ga možete koristiti u raznim kombinacijama.
Seitan
Seitan ili vegetarijansko bijelo meso je protein zasnovan na pšenici je odlična opcija slična ukusu piletine. Sličan je tofuu.
Leća
Koristite leću, mahunarku koja teksturom i visokim procentom proteina odlično mijenja mljevenu govedinu u mnogim receptima. Leću možete pronaći u raznim bojama, a možete je kupiti svježu ili konzerviranu.
Grah
Slično kao leća i grah je odlična zamjena za govedinu u mnigim receptima. Samo pola čaše hraha sadrži 8 grama proteina i osam grama vlakana. Hrah možete iskoristiti za nekoliko vrsta hrane.
Tempeh
Tempeh je protein zasnovan na soji i sličan je tofuu.Potječe iz Indonezije. Koristi se kao odlična zamjena za ribu, ali obično ima čvršću teksturu, tamnije je boje. Sadrži sve esencijalne aminokiseline tako da je odličan izvor vegetarijanskih proteina te isporučuje probiotike. Tempeh j eodličan i na roštilju.
Karfiol
Karfiol je također povrće bogato proteinima koje može zamijeniti određenu vrstu hrane. Vegani često koriste karfiol u salati, a također mijenja i piletinu.
i osam grama vlakana. Hrah možete iskoristiti za nekoliko vrsta hrane.
Tempeh
Tempeh je protein zasnovan na soji i sličan je tofuu.Potječe iz Indonezije. Koristi se kao odlična zamjena za ribu, ali obično ima čvršću teksturu, tamnije je boje. Sadrži sve esencijalne aminokiseline tako da je odličan izvor vegetarijanskih proteina te isporučuje probiotike. Tempeh j eodličan i na roštilju.
Karfiol
Karfiol je također povrće bogato proteinima koje može zamijeniti određenu vrstu hrane. Vegani često koriste karfiol u salati, a također mijenja i piletinu.
Primjedbe
Objavi komentar