Kus-kus knedle
AVG 30,2018 / BY VAŠA KUHARICA / DEZERTI Sastojci: 1 šolja kus-kusa, 2 šolje vode, 0,5 šolje brašna, so, trešnje, po želji prezle, sjemenke lana, maslac, slatko vrhnje ili javorov sirup za prelivanje. Priprema: U vodu dodati prstohvat soli te kad prokuha sipati kuskus, isključiti ringlu i ostaviti da se potpuno ohladi. Potom u ohlađenu smjesu dodati brašno. Svježe trešnje očistiti od košpica. Od pripremljene smjese oblikovati knedle u čiju ćete sredinu staviti po jednu trešnju, pa ih kuhati u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. To je znak da su knedle kuhane. Gotove knedle uvaljati u ranije upržene prezle i sjemenke lana s maslacem i ostaviti da se malo prohlade. Prije serviranja knedle preliti umućenim slatkim vrhnjem ili javorovim sirupom. KNEDLE , KUS-KUS
Primjedbe
Objavi komentar