SNEŽNA KRALJICA, TORTA NAD TORTAMA: SLATKIŠ KOJI SA PRAVOM NOSI OVO IME




Ovaj recept je jednostavan, a poslastica izuzetna, pa s pravom kažu da je ova “snežna kraljica” upravo i kraljica svih torti
Potrebno:
500 ml mleka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mleka
200 g mlevenog keksa
200 g čokolade
600 g višanja
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3947231486895815"
     data-ad-slot="2201302332"
     data-ad-format="auto">


Priprema:


Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne.
Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3947231486895815"
     data-ad-slot="2201302332"
     data-ad-format="auto">

Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poredajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.
Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ŽIVOJINOVIĆI STALNO PUTUJU: Jamajka im prijala, stigli i u Pariz

10 PRAVILA ŽENE KOJA ZNA KOLIKO VREDI: NE DAJ NIKOM DA TE GAZI!

ISPOVEST: Otišla sam sa suprugom u bioskop. Zaneli smo se sa pipkanjem i stvar je…

ISTINITA PRIČA: ‘Zavela sam budućeg svekra! Znao je kako udovoljiti svim mojim hirevima!’