SNEŽNA KRALJICA, TORTA NAD TORTAMA: SLATKIŠ KOJI SA PRAVOM NOSI OVO IME
Ovaj recept je jednostavan, a poslastica izuzetna, pa s pravom kažu da je ova “snežna kraljica” upravo i kraljica svih torti
Potrebno:
500 ml mleka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mleka
200 g mlevenog keksa
200 g čokolade
600 g višanja
500 ml mleka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mleka
200 g mlevenog keksa
200 g čokolade
600 g višanja
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3947231486895815"
data-ad-slot="2201302332"
data-ad-format="auto">
Priprema:
Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne.
Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade.
Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade.
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3947231486895815"
data-ad-slot="2201302332"
data-ad-format="auto">
Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poredajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.
Prijatno!
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar