SNEŽNA KRALJICA, TORTA NAD TORTAMA: SLATKIŠ KOJI SA PRAVOM NOSI OVO IME
Ovaj recept je jednostavan, a poslastica izuzetna, pa s pravom kažu da je ova “snežna kraljica” upravo i kraljica svih torti Potrebno: 500 ml mleka 2 želatina 300 g šećera 500 g šlaga u prahu 800 ml mleka 200 g mlevenog keksa 200 g čokolade 600 g višanja style="display:block" data-ad-client="ca-pub-3947231486895815" data-ad-slot="2201302332" data-ad-format="auto"> Priprema: Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne. Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade. style="display:block" data-ad-client="ca-pub-394723148689581...
Primjedbe
Objavi komentar