Čokoladni kruh od banana i pirovog brašna!



Volite čokoladu u svim oblicima?
Onda će vas oduševiti ovaj aromatični čokoladni kolač bez jaja.
Prema našem receptu, jednostavno ćete ga pripremi čak i ako ste početnik u pripremi zdravih jela.
Čokolada i ekstra djevičansko kokosovo ulje daju ovom kolaču neponovljiv miris, dok pirovo brašno i chia sjemenke osiguravaju da bude vrlo lagan za probavu.
Kao zamjenu za jaja u ovom sam receptu koristila chia sjemenke, a nezdravi bijel šećer zamijenili su kokosov šećer i gnječene banane.
 
Potrebni sastojci za jedan kalup:
*Zamjena za jaja od chia sjemenki 
Pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite kalup za pečenje masnim papirom. Najbolje bi bilo imati kalup dimenzija 10x25cm no može biti i veći.
     
  2. U multipraktiku zamjenu za jaje, šećer, banane i ulje izmiksajte do kremaste strukture. 
     
  3. Zatim dodajte prosijano brašno i ostatak suhih sastojaka (osim nasjeckane čokolade) zamijesite tijesto. 
     
  4. Izlijte polovicu smjese u kalup te pažljivo rasporedite po njemu komadiće sjeckane čokolade. 
     
  5. Sve to prelijte ostatkom tijesta. 
     
  6. Bananu isijecite na dvije polovice uzdužno i stavite ih na vrh smjese. 
     
  7. Premažite ih s malo ulja kako ne bi prilikom pečenja zagorjele. 
     
  8. Kolač pecite otprilike između 35-45 minuta ili dok vam čačkalica ne izađe čista i suha iz tijesta. 

Ovaj kolač možete čuvati u zatvorenoj posudi na sobnoj temperature i do 5 dana. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

UH, KAKVE GRUDI! Lepa Brena se slikala GOLA i šokirala fanove! (FOTO)

Mercedesov Sprinter nazvan The Presidential ima toalet i kuhinju