Čokoladni kruh od banana i pirovog brašna!
Volite čokoladu u svim oblicima?
Onda će vas oduševiti ovaj aromatični čokoladni kolač bez jaja.
Prema našem receptu, jednostavno ćete ga pripremi čak i ako ste početnik u pripremi zdravih jela.
Čokolada i ekstra djevičansko kokosovo ulje daju ovom kolaču neponovljiv miris, dok pirovo brašno i chia sjemenke osiguravaju da bude vrlo lagan za probavu.
Kao zamjenu za jaja u ovom sam receptu koristila chia sjemenke, a nezdravi bijel šećer zamijenili su kokosov šećer i gnječene banane.
Potrebni sastojci za jedan kalup:
- 2 x chia zamjene za jaja*
- 70 g kokosovog šećera
- 3 manje banane, gnječene
- 100 ml kokosovog ulja
- 100 g bademovog brašna
- 120 g pirovog brašna
- 5 žlica organskog kakao praha
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g tamne čokolade
- 1 banana
- malo ulja za premazivanje
*Zamjena za jaja od chia sjemenki
Pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite kalup za pečenje masnim papirom. Najbolje bi bilo imati kalup dimenzija 10x25cm no može biti i veći.
- U multipraktiku zamjenu za jaje, šećer, banane i ulje izmiksajte do kremaste strukture.
- Zatim dodajte prosijano brašno i ostatak suhih sastojaka (osim nasjeckane čokolade) zamijesite tijesto.
- Izlijte polovicu smjese u kalup te pažljivo rasporedite po njemu komadiće sjeckane čokolade.
- Sve to prelijte ostatkom tijesta.
- Bananu isijecite na dvije polovice uzdužno i stavite ih na vrh smjese.
- Premažite ih s malo ulja kako ne bi prilikom pečenja zagorjele.
- Kolač pecite otprilike između 35-45 minuta ili dok vam čačkalica ne izađe čista i suha iz tijesta.
Ovaj kolač možete čuvati u zatvorenoj posudi na sobnoj temperature i do 5 dana.
Primjedbe
Objavi komentar