Vege verzija fish and chipsa s karfiolom!
Čips&fish je popularno englesko jelo koje spada u kategoriju brze hrane.
Ako ste ljubitelj ovog popularnog jela sigurno će vas razveseliti vijest da ga možete pripremiti i u zdravoj varijanti.
Karfiol u ovom receptu zamjenjuje ribu, a umjesto jaja koriste se chia sjemenke. "Riba od karfiola" priprema se brzo i jednostavno.
Dodajte tome pečene krumpiriće - i vrlo ukusno i originalno jelo je gotovo!
Sastojci (za cca 25 komada):
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 cvjetača/karfiol (600 g)
- 1 manja tikvica (100 g)
- 120 g bademovog brašna
- 1 x zamjena za jaje*
- 120 g svježe skute
- sok jednog limuna
- pola žličice soli
* Izrada chia jajeta
pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.
pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite plitku tepsiju papirom za pečenje.
- Zagrijte na laganoj vatri ulje te mu dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak. Pirjajte oko 15 minuta dok luk ne omekša. Kada je gotovo, stavite sa strane.
- Grubo nasjeckajte karfiol, stavite ga u multipraktik i blendajte dok ne dobijete teksturu sličnu mrvicama kruha. Naribajte tikvicu, posolite te iscijedite višak vode.
- U većoj posudi pomiješajte redom zamjenu za jaja, pirjani luk, tikvicu, cvjetaču i ostatak sastojaka (brašno, sol, limun i skutu)
- Uz pomoć dvije žlice oblikujte tijesto u kuglice.
- Tako formirane kuglice stavite na papir jednu pored druge i pecite ih do 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Poslužite uz vruće pečene krumpiriće. Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar