Slatke jesenje čaše s mousseom od dunja i crumbleom od badema!

U ovom receptu mirisna kraljica jeseni - dunja - pronašla se u društvu egzotičnog cimeta i ljutkastog đumbira.
Aromatičnu kombinaciju zdravih sastojaka dodatno upotpunjuje hrskavi posip od badema i datulja.
Šlag od kokosovog mlijeka služi kao završna nota ove nevjerojatne jesenske kombinacije.

Potrebni sastojci za 4 čaše:
Za umak od dunja:
  • 1 kg dunja
  • 250 ml vode
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 1 žlica cimeta
  • sok jednog limuna

Za crumble od datulja i badema:
  • 200 g badema
  • 8 datulja
  • tučena kokosova krema za ukras*
*1 teglicu kokosovog mlijeka prethodno ostavite u hladnjaku nekoliko sati 

Priprema
Operite, očistite i ogulite dunje, te ih stavite kuhati s đumbirom i cimetom. Kuhajte dok u potpunosti ne omekšaju.
U međuvremenu, bademe tostirajte u pećnici na temperaturi od 150°C 15-ak minuta. Datuljama izvadite košticu, pa ih nasjeckajte nožem ili zgnječite vilicom. 
Nasjeckajte ugrubo i bademe (jedan manji dio ostavite za ukras), pa ih pomiješajte s datuljama za crumble - hrskavi posip. 
Kada su dunje skuhane, usitnite ih štapnim mikserom u kremasti umak i umiješajte limunov sok. Ohladite na sobnoj temperature ili u hladnjaku.
Iz limenke kokosovog mlijeka izvadite kremu koja je ostala na vrhu i koja se zgustila. Mikserom ju istucite u šlag.
Sada možete krenuti u slaganje vaših jesenjih čaša. 
Na dno čaše stavite umak od dunja, zatim ravnomjerno rasporedite crumble od badema i datulja, a na vrh stavite šlag od kokosa.
Ukrasite bademima ili bobicama nara. Uživajte u neodoljivom okusu!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

UH, KAKVE GRUDI! Lepa Brena se slikala GOLA i šokirala fanove! (FOTO)

Mercedesov Sprinter nazvan The Presidential ima toalet i kuhinju