CRVENKAPICA – VEOMA UKUSNA I SOČNA!
Sastojci Biskvit: 4 jaja 2 dl šećera 2 dl jogurta 1 dl mlijeka 4 dl ošrog brašna 1 pecilni prašak 1 žlica gorkog kakaa 1 Kompot od višanja Podravka (680 g) Krema: 500 g svježeg posnog sira 7 žlica šećera 3 vanilin šećera 2 dl slatkog vrhnja Preljev: 1 preljev za torte sok iz kompota od višanja voda Priprema 1. Jaja dobro umutimo sa šećerom, dodamo im jogurt i mlijeko. Brašno i pecilni prašak promiješamo i lagano ga dodajemo malo pomalo u smjesu sa jajima.Biskvit podijelimo na dva jednaka dijela te u jedan dio dodamo 1 žlicu gorkog kakaa. 2. Žuti biskvit staviti peći u kalup za torte promjera 28 cm kojem smo prethodno dno obložili papirom za pečenje,
a stranicu premazali sa maslacem. Peći ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C. Na žuti biskvit staviti ocijeđene višnje iz kompota i prekriti ih smeđim biskvitom. Peći još 15 – 20 minuta (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen). 3. Za kremu dobro izraditi sir, šećer i vanilin šećer da dobijete kremastu strukturu i umiješati tučeno slatko vrhnje. Kremu staviti na ohlađeni biskvit. 4. Preljev napraviti prema uputi na vrećici koristeći sok iz kompota i vodu po potrebi te preliti odozgo po kolaču. 5. Staviti u hladnjak preko noći. Kolač možete raditi i u pravokutnoj tepsiji.
a stranicu premazali sa maslacem. Peći ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C. Na žuti biskvit staviti ocijeđene višnje iz kompota i prekriti ih smeđim biskvitom. Peći još 15 – 20 minuta (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen). 3. Za kremu dobro izraditi sir, šećer i vanilin šećer da dobijete kremastu strukturu i umiješati tučeno slatko vrhnje. Kremu staviti na ohlađeni biskvit. 4. Preljev napraviti prema uputi na vrećici koristeći sok iz kompota i vodu po potrebi te preliti odozgo po kolaču. 5. Staviti u hladnjak preko noći. Kolač možete raditi i u pravokutnoj tepsiji.
Primjedbe
Objavi komentar