NEĆETE VJEROVATI ŠTA VAM HERPES MOŽE URADITI: TRAJNO SE SPASITE MUKA OVIM PRIRODNIM LIJEKOM
Ukoliko spadate među one koji sa svakom padom imuniteta osjećaju bujanje herpesa onda razmislite o alterativnim načinima liječenja.
Herpes može nastati kao reakcija tijela na jaku menstruaciju, pretrpljen veliki strah, tjeskobu, stres ili nervozu.
Takođe može biti popratni dio nekih virusnih infekcija ili temperatura, pa se zato u narodu nekada govorilo “izbacila ga je temperatura”.
Najčešće se javlja na istom ili približno istom mjestu.
Kako se razvija?
Dan do dva prije pojave herpesa, mjesto na kojem će izbiti može peckati i biti osjetljivo. Potom nastaju mjehurići koji s vremenom puknu, a zatim i žute kraste i ranice. Sve zajedno od pojave do nestanka traje od 7 do 10 dana.
Prirodni lijekovi za herpes:
Ehinaceja
Brojna istraživanja dokazala su da je echinacea imunostimulans koji povećava nivo faktora koji smanjuju upalne procese, kao što su interleukini i interferoni, pospejšuje začeljenje tkiva i spriječava nastajanje većih ožiljaka. Klinički je dokazano da djeluje antivirusno protiv herpes simpleksa.
Ulje čajnog drveta
Ulje čajnog drveta, pokazalo je antimikrobno dejstvo protiv virusa herpes simpleks. Istraživanja pokazuju da smanjuje vrijeme trajanja sa 12 na devet dana.
Propolis
Propolis sadrži antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Vjeruje se da ima protivupalno i anestetičko dejstvo, ali je i stimulator imuniteta.
vitamin
Cink i vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da dopuna cinka i vitamina C, uzeta oralno, može smanjiti simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno djeluje protiv virusa. Spoljna primena rastvora cink sulfata takođe se pokazala efikasnom i za ublažavanje simptoma i za spriječavanje ponovnog pojavljivanja herpesa.
L-Lizin
L-Lizin luči aminokiselinu arginin koja podstiče rast virusa. L-Lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko tijelo ne proizvodi samostalno. Lizin se može uzeti kao izolovani dodatak ishrani, ali je najbolji onaj koji je asimiliran u hrani. Takođe može pomoći da se smanji broj ponavljanja infekcije i skrati trajanje.
Uzimajući lizin kao dodatak (1-3 grama dnevno) ili uzimajući više različitih vrsta lizina u ishrani (iz namirnica kao što su meso: piletina, ćuretina, riba, pogotovo sardine, jaja, jogurt i svježe mahunarke) možete ubrzati vrijeme oporavka. A takođe je potrebno u ishrani smanjiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kafa, čokolada, orašasti plodovi i sjemenke; orasi, bademi, lešnici, kikiriki, rogači, luk, beli luk i citrusno voće).
Primjedbe
Objavi komentar