10 namirnica koje podižu razinu hemoglobina
Sigurno ste čuli za hemoglobin, no znate li koja je njegova funkcija u organizmu? Riječ je o proteinu koji daje boju crvenim krvnim stanicama i raznosi kisik od pluća prema svim stanicama u organizmu. Važan sastojak hemoglobina je željezo. Hemoglobin može biti nizak kod osoba koje imaju manjak nutrijenata, kod onih koji boluju od bubrežnih bolesti i raka, kod trudnica i tijekom menstruacije. Stoga je upravo za te skupine ljudi, osobito za žene, jako bitno da konzumiraju namirnice koje obiluju željezom. Dugotrajno niske razine hemoglobina vode do stanja anemije, koja se manifestira kao: umor bljedoća lica letargija vrtoglavica glavobolja lupanje srca teškoće u koncentraciji kratak dah nesanica Kako biste podigli razinu hemoglobina i osnažili krv, obogatite svoju prehranu voćem i povrćem. Ono između ostaloga obiluje i vitaminom C - vitaminom koji poboljšava apsorpciju željeza u krvi. 10 namirnica za odličnu krvnu sliku 1. Nar ili šipak Nar ...
Primjedbe
Objavi komentar