Jednostavna torta od maka



Sastojci:
Kore za rozen tortu,







antialiased; background-color: white; border: 0px; color: #666666; font-family: Roboto, Arial; font-size: 16px; font-stretch: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-variant-numeric: inherit; line-height: inherit; padding: 0px 0px 20px; vertical-align: baseline;">
7 dl mlijeka,
500 grama šećera,
700 grama mljevenog maka,
250 grama margarina,
vanilin šećer.
Glazura:
150 grama čokolade,






inherit; line-height: inherit; padding: 0px 0px 20px; vertical-align: baseline;">
70 grama margarina.
Priprema:
Prokuhati mlijeko sa šećerom, skloniti s ringle i dodati mak. Miješati dok se ne sjedini. Prohlađenim filom namazati sve kore osim gornje.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ŽIVOJINOVIĆI STALNO PUTUJU: Jamajka im prijala, stigli i u Pariz

10 PRAVILA ŽENE KOJA ZNA KOLIKO VREDI: NE DAJ NIKOM DA TE GAZI!

ISPOVEST: Otišla sam sa suprugom u bioskop. Zaneli smo se sa pipkanjem i stvar je…

SNEŽNA KRALJICA, TORTA NAD TORTAMA: SLATKIŠ KOJI SA PRAVOM NOSI OVO IME

IMATE PROBLEMA SA SMRADOM OD VLAGE U VAŠEM KUPATILU: SA OVIM JEDNOSTAVNIM TRIKOM KOJI MOŽETE PRIMJENITI ISTOG TRENUTKA, VAŠE ĆE KUPATILO UVIJEK BITI SVJEŽE I MIRISNO