Reprezentativci BiH odradili i posljednji trening, Pjanić spreman za Austriju
Dohvati vezu
Facebook
X
Pinterest
e-pošta
Druge aplikacije
-
0
LIGA NACIJA Utakmica se igra u Zenici
Reprezentativci BiH odradili i posljednji trening, Pjanić spreman za Austriju
relative; width: 723.889px;">
1 / 9
Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su na Bilinom polju i posljednji trening uoči sutrašnje utakmice Lige nacija protiv Austrije.
Sam trening je protekao u odličnoj atmosferi među igračima, a trening je bio otvoren za javnost prvih 15 minuta.
Ono što je sigurno jeste da će Miralem Pjanić istrčati na teren.
Podsjećamo, u našem taboru je bila bojazan da veznjak Juventusa neće moći nastupiti protiv Austrije, obzirom da je u utakmici protiv Sjeverne Irske izašaa ranije.
AVG 30,2018 / BY VAŠA KUHARICA / DEZERTI Sastojci: 1 šolja kus-kusa, 2 šolje vode, 0,5 šolje brašna, so, trešnje, po želji prezle, sjemenke lana, maslac, slatko vrhnje ili javorov sirup za prelivanje. Priprema: U vodu dodati prstohvat soli te kad prokuha sipati kuskus, isključiti ringlu i ostaviti da se potpuno ohladi. Potom u ohlađenu smjesu dodati brašno. Svježe trešnje očistiti od košpica. Od pripremljene smjese oblikovati knedle u čiju ćete sredinu staviti po jednu trešnju, pa ih kuhati u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. To je znak da su knedle kuhane. Gotove knedle uvaljati u ranije upržene prezle i sjemenke lana s maslacem i ostaviti da se malo prohlade. Prije serviranja knedle preliti umućenim slatkim vrhnjem ili javorovim sirupom. KNEDLE , KUS-KUS
KUHINJA SAVRŠENA ČOKOLADNA KEKS TORTA! June 6, 2018 - by admin - Leave a Comment body> Sastojci – 800g. petit-beurre keksa s okusom maslaca krema 1 body> – 800ml. čokoladnog mlijeka – 10 žlica šećera – 1 vrećica vanilin šećera – 250g. maslaca ili margarina za kreme-kolače – 200g. tamne čokolade za kuhanje krema 2 – 500ml. vrhnja za šlag – 250g. tamne čokolade za kuhanje – 4 žlice šećera u prahu – 4 žličice mljevene burbon-vanilije Priprema Krema 1: Čokoladno mlijeko,šećer,vanilin šećer,čokolade za kuhanje i maslac stavite na vatru i mješajte smjesu. Kada krema zakipi,sklonite s vatre i malo prohladite. Kekse izlomite na veće komade i stavite u veliku posudu,lagano ih prelijte s malo prohlađenom čokoladnom kremom.uzmite dvije drvene kuhinjske žlice,pa sve izmješajte. Smjesu istresite u pleh-25x35cm.-ja sam koristila okrugli za tortu-28cm.tortu poravnajte i neka se malo prohladi-15. minuta. Krema 2: U posudu uspite vrhnje za šlag,neka kuha...
Primjedbe
Objavi komentar